Sjælesorg

Alle mennesker oplever i perioder, at livet gør ondt eller at der er ting, som er svære at forholde sig til eller at tale med sine nærmeste om. Da kan man have brug for, at en udenforstående lægger ører og nærvær til det man har på hjertet eller bøvler med.

I Sct. Mortens Sogn er der mulighed for at få en samtale med en af sognets tre præster. Det er bedst at ringe i forvejen og lave en aftale – så man ikke skal gå forgæves. En samtale kan foregå hjemme hos dig selv, hos præsten eller i kirken.

Præsten har tavshedspligt

Sjælesorg på nettet

Hvis man ikke ønsker at tale med en af sognets præster er der også mulighed for at tage kontakt til folkekirkens digitale chat-service: Sjælesorg på nettet.

Sjælesorg på nettet – er en gratis chatfunktion, hvor du inden for bestemte tidsrum kan få en fortrolig samtale med en præst om lige netop det, der går dig på. Altså emner, som du gerne vil vende med et andet menneske, der er parat til at lytte. Sjælesorg på nettet er et folkekirkeligt projekt, som er støttet af Folkekirkens Fællesfond og de 10 stifter i Danmark. 

Hos Sjælesorg på nettet kan du chatte om alt, hvad du har på hjerte. Tit er det de store emner, som fylder meget – fx tab, sorg, identitetskrise, skyld, svigt, kærlighed, tvivl og tro. Eller det kan være brud efter skilsmisse, ensomhed, mobning, præstations- og eksamensangst eller følelsen af ikke at være god nok. Der findes ikke ”rigtige” eller ”forkerte” emner, når du henvender dig i chatten.

Nej. Du er 100 % anonym, når du bruger chat-funktionen på Sjælesorg.nu. Vi kan ikke se, hvem du er, eller hvor du skriver fra. Vi forholder os kun til det, du fortæller os. Og din samtale bliver hverken gemt eller registreret.
Præster er omfattet af udvidet tavshedspligt, hvilket blandt andet betyder, at de ikke kan indkaldes som vidner i en retssag – til forskel fra for eksempel psykologer, læger og advokater.