Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

6. Sommerkoncert

AUG
30

6. Sommerkoncert


Tirsdag d. 30. august 2022, kl. 19:30
Sct. Mortens Kirke, Kirketorvet 10, 8900 Randers C
Johan Hammarström, Stockholm
6. Sommerkoncert

Koncerten indledes med svenske toner af den romantiske komponist Otto Olsson. Olsson var organist ved Gustav Vasa-kirken i Stockholm i hele 49 år, indtil 1956. Hans Præludium og fuga i den sjældne toneart dis-mol står som et af den svenske orgellitteraturs klassikere.
Herefter spiller Johan Hammarström den nulevende engelske Judith Binghams Glass Beatitude, som er inspireret af et smukt malet glasvindue som findes i St. Margaret’s Episcopal Church i Glasgow.
Mere svensk musik. Staffan Storm er professor i musikteori og komposition ved Musikhögskolan i Malmö. En aften i begyndelsen af marts 2022, kort efter det russiske angreb på Ukraine, komponerede han værket Lamento som en spontan, personlig reaktion på denne tragedie.
Og når vi snakker svensk musik er det næsten umuligt at komme udenom Oskar Lindbergs Gammal fäbodspsalm från Dalarna. Lindberg indspillede en del orgelmusik for den svenske radio. 14.august 1936 transmitterede Sveriges Radio en koncert hvor Lindberg i slutningen spillede egne værker, bl.a. et stykke som han havde skrevet bare 3 dage tidligere. Ingen kunne vel vide at dette stykke skulle blive et af de mest fremførte stykker i den svenske orgelverden.
Et enkelt stykke af 200-års-jubilaren César Franck bliver det også til, Fantasie, inden koncerten slutter med canadiske Rachel Laurins Fantasi og fuga over en svensk folkemelodi, et værk bestilt og uropført af Johan Hammarström. Det er samme folkemelodi som Oskar Lindberg brugte i sit hit fra 1936 som Laurin har brugt som udgangspunkt for sit værk.