Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

1.Sommerkoncert

JUN
21

1.Sommerkoncert


Tirsdag d. 21. juni 2022, kl. 19:30
Sct. Mortens Kirke, Kirketorvet 10, 8900 Randers C
1.Sommerkoncert

Mange ved det allerede, men for de der endnu ikke skulle være klar over det, så findes ét af Danmarks allerbedste kirkeorgler i Sct. Mortens Kirke i Randers. Et instrument som gang på gang lovprises af danske såvel som internationale koncertorganister.

Hver sommer afholdes en række koncerter hvor dette prægtige instrument er i fokus. I år begynder koncertrækken tirsdag d.21.juni kl. 19.30 og fortsætter derefter tirsdage i alle ulige uger indtil udgangen af august.

Også i år gæstes Sct. Mortens Kirke af prominente organister fra ind- og udland.
   Fra udlandet Wolfgang Capek fra Augustinerkirche i Wien, Piotr Rachon fra St. Johannes Døberen Katedralen i Warszawa og Johann Hammarström fra Stockholms Domkirke.
   Og fra Danmark Hanne Kuhlmann fra Københavns Domkirke, Vibeke Astner fra Sct. Lukas Kirke i Århus, og Sct. Mortens Kirkes egen organist Christian Præstholm.
   Hver koncert indledes kl. 19 med ½ times klokkespilskoncert fra kirkens tårn, og der er gratis entré til alle koncerter.

Sommerkoncertrækken indledes som nævnt tirsdag d.21.juni af VIBEKE ASTNER.
   Hun er uddannet koncertsolist ved Conservatorium van Amsterdam og som organist og kantor ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København. Hun er tidligere prisvinder ved P2’s Kammermusikkonkurrence. Astner har en omfattende koncertvirksomhed som solist og kammermusiker i ind- og udland og har indspillet syv anmelderrostecd’er. Hendes nyeste cd hedder ”Early organ music”
   Ved koncerten spiller hun et rent fransk program med værker af bl.a. Franck, Pierné, Vierne, Alain, Langlais og Barraine.