Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Tindrende trompet og klingende kontratenor

Dato
Lørdag d. 9. oktober 2021, kl. 16:00
Sted
Sct. Mortens Kirke, Kirketorvet 10, 8900 Randers C
Pris
fri entré

BaroqueAros og Justin Bland
Amerikansk barokgeni i Aarhus og Randers 

En amerikansk baroktrompetist, der bor i Danmark – og som for resten også lige synger kontratenor! Der er ikke ret mange ting, som multitalentet Justin Bland ikke kan – og til to kommende koncerter med BaroqueAros får han lov til at gøre begge dele.

Trompet uden sikkerhedsnet
Som baroktrompetist bliver man nødt til at lade nerverne blive hjemme. Baroktrompeten har nemlig ikke de ventiler, som hjælper moderne trompetister med at ramme tonerne – i stedet gør trompetisten hele arbejdet selv. Det er lidt som at gå på line uden sikkerhedsnet: Det er risikabelt, men gevinsten er det hele værd. For baroktrompeten klinger fantastisk. Den er blødere og passer ganske enkelt bedre til musikken end dens moderne fætre.

”I BaroqueAros prøver vi altid at spille musikken, som den lød, da den blev skrevet,” fortæller orkestrets leder Christine Hagge Larsen. ”Derfor er det også lidt af en gave at have en solist som Justin Bland i Danmark. Det giver virkelig vores publikum en chance for at høre, hvordan trompeten lød, da Händel og de andre skrev for den. Og så giver det jo en ekstra afvekslende koncert, fordi vi også kan spille musik med sang til.”

Med og uden trompet
Justin Bland specialiserer sig i det allersværeste, som man kan spille på baroktrompeten, nemlig de skyhøje stemmer, hvor trompeten virkelig kan brillere. Interessant nok gælder det også hans egen stemme: Han synger nemlig kontratenor, den høje mandsstemme, som var så populær i barokken. I de seneste år er man begyndt at få øjnene op for, hvad en kontratenor kan, og heldigvis for det. Det er nemlig et helt specielt – og meget dramatisk – musikalsk univers, som kontratenoren tager os med ind i.

Som trompetist har Justin Bland spillet med ensembler i det meste af Nordamerika, og efter at være flyttet til Danmark spiller han også i det meste af Europa. Han har spillet med gode amerikanske orkestre som American Bach Soloists og Washington Bach Consort samt europæiske orkestre som Akademie für Alte Musik Berlin, franske Les Arts Florissants og norske Barokksolistene. Det er med andre ord en international solist, man kan opleve til de to koncerter i Randers og Aarhus.

Mere information
Tindrende trompet og klingende kontratenor:
Sct. Mortens Kirke, Randers: 9. oktober 2021 kl. 16.00 (gratis adgang)
Musikhuset Aarhus: 10. oktober 2021 kl. 15.00 (billetter i døren og på Musikhusets hjemmeside).
Program: Musik af Händel, Hertel og Buxtehude