Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Sang, obo og orgel

SEP
19

Sang, obo og orgel


Tirsdag d. 19. september 2023, kl. 19:30
Sct. Mortens Kirke, Kirketorvet 10, 8900 Randers C
Sang, obo og orgel

Altsanger Kamma Bidstrup, oboist Henrik Husum og organist Christian Præstholm har dannet en trio og laver deres første koncert sammen i Sct. Mortens Kirke tirsdag d.19.september kl.19.30

Aftens hovedværk er Johann Sebastian Bachs smukke kantate nr. 170 ”Vergnügte Ruh, beliebte Seelenlust” komponeret i 1726, beregnet til 6.søndag efter Trinitatis. Det er en af Bachs ret få solokantater hvori kun en enkelt sanger medvirker. Tre af Bachs solokantater hvori en enkelt altsanger er solist blev komponeret i efteråret 1726, hvilket antyder at Bach måtte have haft en særlig dygtig altsanger til sin rådighed i Thomaskirken i Leipzig i den periode. Kantaten er i 5 satser, skiftende mellem arier og recitativer. 

Koncerten indledes dog med Vivaldis sprudlende og energiske Obokoncert i a-mol. Herefter kommer tre sange for sang og obo fra Vaughan-Williams Ten Blake Songs, oprindelig komponeret til filmen The Vision of William Blake fra 1958. Og endelig Christian Præstholms Logos for sang og orgel med tekst fra Johannesevangeliet. 

Kamma Bidstrup er uddannet fra det Jyske Musikkonservatorium med klassisk sang ved professor Peer Birch 2003. Senere videreuddannelse i form af længere undervisningsforløb og masterclasses ved Tonny Landy, Susanna Eken og Tina Kiberg. Har omfattende koncertvirksomhed hovedsageligt indenfor kirke- og liedrepertoiret og er brugt som altsolist i større opsætninger. Underviser på Løgumkloster kirkemusikskole og privat på flere talentudviklingsprogrammer i Århus.

Henrik Husum er uddannet oboist på Det kgl.danske Musikkonservatorium med senere studier i Tyskland (Lothar Koch fra Berliner Philharmonikerne) og England (Gordon Hunt fra Philharmonia Orchestra). Han har spillet kammermusik i Det Jyske Ensemble i flere dekader og assisteret i de fleste af landets symfoniorkestre.
HH var medlem af Århus Bach Selskab i en lang årrække, og er idag fast medlem af Århus Sinfonietta, der har speciale i ny kompositionsmusik. Medvirker ved et væld af kirkekoncerter med varierende besætning.