Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Rund fødselsdag

Dato
Onsdag d. 12. oktober 2022, kl. 19:30
Sted
Sct. Mortens Kirke, Kirketorvet 10, 8900 Randers C

Det er kutyme indenfor den klassiske musikverden at markere komponisters runde fødselsdage. Og sågar også runde dødsår. I november kan man fx i Sct. Mortens Kirke høre en koncert helt helliget musik af den belgisk-franske komponist César Franck, der i år blev født for 200 år siden.

Sct. Mortens kirkes organist - og huskomponist - Christian Præstholm fylder 50 og benytter lejligheden til at kigge tilbage og præsentere nogle af de værker han har skrevet gennem tiden.

Organist og komponist Christian Præstholm er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium med debut fra solistklassen i 1999. Hertil kommer to års videregående orgelstudier i henh. Paris og London. Organist ved Sct. Mortens Kirke i Randers siden 2007 og tidligere mangeårig lærer i orgel og musikteori ved Det jyske Musikkonservatorium.  
   Christian Præstholm har givet talrige koncerter i Danmark og over det meste af Europa, og indspillet adskillige cd’er. Han har modtaget legater fra mange forskellige fonde, senest – som den første – tidl. kirkeminister Mette Madsens legat til kirkelige, skabende og udøvende kunstnere 2019.  
   Som komponist har Christian Præstholm skrevet værker for kor, orgel, diverse solister, kammerensembler og orkestre, samt salmemelodier, ofte på bestilling. Seneste bestillinger er Præludium og Fuga over Rådhusklokkerne i København til den amerikanske organist James D.Hicks, My lost love til Aros Guitar-duo, The heavens declare the glory of God til Haderslev Domkirke, Lysende engle (for kor og orkester) til Sct. Annæ Pigekor og Størst er kærligheden (for messingkvintet, kor og orgel) til prinsesse Isabellas konfirmation i Fredensborg Slotskirke.

Ved koncerten medvirker solofløjtenist i Århus Symfoniorkester Lena Kildahl, trompetisten Niels Tilma, Sct. Mortens Kantori og Sct. Mortens Vokalensemble under ledelse af Kristian Melchior Echwald samt Christian Præstholm på klaver og orgel.

(fri entré)