Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Filmmusik på orgel

Dato
Tirsdag d. 25. januar 2022, kl. 19:30
Sted
Sct. Mortens Kirke, Kirketorvet 10, 8900 Randers C
Medvirkende
Tina Christiansen
Pris
Fri entré

Nogle af de nærmest uundgåelige komponistnavne er nogle af vor tids største og mest populære komponister af filmmusik: John Williams, Hans Zimmer og Ennio Morricone. 

Tina Christiansen (f. 1984) er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium hos professor Ulrik Spang-Hanssen med højeste karakter ved sin Kandidateksamen i 2011. Efter endt eksamen blev Tina med topkarakter optaget i Solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium, hvorfra hun debuterede i 2013. Tina har siden 2015 været ansat som organist ved Ansgars Kirke i Odense, og hun er initiativtager til og formand for Odense Internationale Orgelfestival. Hun har spillet koncerter over store dele af Europa samt i Rusland (Fjernøsten og Sibirien) og desuden deltaget i flere konkurrencer i ind - og udland og vundet adskillige priser. 

Man siger, at orglet - Instrumenternes Dronning - i sig selv kan gøre det ud for et helt orkester. Orglets historie rækker meget langt tilbage, og helt frem til den industrielle revolution var dette grandiose instrument sammen med uret en af de mest komplekse konstruktioner, som mennesket hidtil havde skabt. Grundet orglets lange og spændende historie er man som organist heldig at have mange århundreders musik at vælge i mellem, og når man sætter hænder og fødder i dette instrument, som er så rigt på klangfarver, så er det nærmest kun fantasien, der sætter grænserne. Orglets brede spektrum har op gennem historien gjort det ganske populært at transskribere forskellig musik for orglet, og i aften er det altså filmmusikken som er i centrum.